Visste du at Hans og Greta ikke bare er på eventyr?

Sist søndagsgudstjeneste spurte jeg hva Gud ville gjøre. Det var ikke jeg som prekte på møtet, men jeg visste at jeg skulle betjene litt i ettermøtet.

Når jeg spurte Gud hva han ville gjøre, sa Han følgende “ta ut Hans og Greta for meg”. Jeg skjønte at det var ingen her som het verken Hans eller Greta, for det er langt fra mosambisiske navn.

Mens jeg tenkte over Hans og Greta, tenkte jeg at det hørtes kjent ut, Hans og Great.. Hans og Greta.. Jeg googlet på telefonen min og fant ut at Hans og Greta er et av de mest kjente eventyr i vestlig kultur (ifølge wikipedia).

Jeg leste meg raskt litt opp på historien mens Gud gav meg mer forståelse på hva Han ville gjøre.

Lederen kom til meg etter prekenen og spurte om det var noe jeg ville dele.

Kort gjenfortalt profeterte jeg, inspirert fra historien, og ledet mer nøyaktig av Gud, hvordan denne historien passet til vedkommende jeg søkte etter i forsamlingen. Jeg sa ting som: “Du kommer fra en vanskelig barndom, en far og en ond stemor som ikke ville deg godt. Du ble etterlatt i skogen, etter en tid var det noen som viste omsorg for deg, men det viste seg at hun var ei heks som hadde til hensikt å ta livet ditt ved å ofre deg på et alter, men du har klart å rømme. Dom er kommet over både heksen og din stemor, hvor begge er død. Gud vil nå at du skal tilgi din far, forholdet må forsones. Og alt det som er stjålet fra deg vil Gud gjengelde deg; økonomi, livskvalitet, relasjoner o.l. “ (grovt gjenfortalt).

Dette var et ganske spesielt og detaljert ord. Til min overraskelse var det flere som responderte som hadde opplevd lignende, men det var én kar som identifiserte seg med ordet.

Denne karen var en hyggelig kar, men som historien ovenfor forteller, har han vært gjennom litt av hvert. Han fortalte om heksekraften som fremdeles forfulgte ham fra tiden han var “fanget” av heksa, og overnaturlige vesener som plaget ham på ulike måter. Han har forsøkt å holde dette litt i sjakk ved å selv praktisere heksekraft, noe som gav lite bedring.

Men denne karen fikk sitt første møte med Jesus denne søndagen, og ble veldig oppmuntret av ordet jeg gav, som også gav nytt håp til en håpløs sjel om at befrielse og velsignelse fortsatt er mulig etter hans mange år (hele livet) med strev og kav i alt dette.

Han ble nå først frelst, så løp han hjem og hentet alt av okkulte/heksekraftgjenstander fra huset sitt og la det ved mine føtter. Vi lagde et bål og brant alt. Han beskrev selv hvor uvanlig denne følelsen av styrke og frihet han kjente på idet han vendte hjertet sitt til å følge Jesus alene (omvendte seg fra okkultisme).

 

DSC_0081

I denne posen (på bildet) hadde han diverse gjenstander han brukte i forbindelse med okkultisme. Vi brant dette på bålet vi lagde til. Når jeg tenker over det har jeg laget utrolig mange bål for å brenne heksekraft/okkulte gjenstander de siste seks månedene :)

Dette var bare et vitnesbyrd jeg ville dele fordi det var litt spesielt. Det viser Guds godhet, og viser hvordan bare noen få enkle ord fra Gud kan være starten på et utfoldende detaljert profetisk ord. Denne karen ble møtt med Guds kraft så vakkert. Min bønn til alle som leser dette vitnesbyrdet er at du skal bli inspirert til å lytte til Gud (Jesu Kristi Gud), og våge å gå på det.